La Ling herkent zich niet in kritiek rvc Ajax

AMSTERDAM - Tscheu La Ling is ongewild lijdend voorwerp geworden in hoogoplopende discussies binnen Ajax over zijn mogelijke aanstelling als opvolger van de opgestapte algemeen directeur Rik van den Boog.

De nieuwe raad van commissarissen zou de Hagenaar 'te licht' vinden voor die functie.

La Ling geniet de voorkeur van Johan Cruijff, en laatstgenoemde dreigt, zoals NUsport dinsdagavond al meldde, met opstappen indien zijn collega-commissarissen niet meegaan in de keuze voor de oud-speler van de club.

"Wat moet ik daar op zeggen. Te licht, ik ben 110 kilo. Dat zijn allemaal grijze begrippen die mensen die misschien niet lekker in hun vel zitten in deze situatie gaan roepen", liet La Ling in een reactie tegenover de Amsterdamse stadszender AT5 weten.

Aannames

"Het zijn allemaal aannames die ergens of nergens vandaan komen. Te licht bevonden; wat is te licht? Niet genoeg ervaring, niet in teamverband kunnen werken? Wat is nou te licht en wat is onbetrouwbaar?", vroeg La Ling zich hardop af. "Dat zijn allemaal kreten, daar kan ik niets mee en daar doe ik ook niets mee."

Op de vraag of La Ling ondanks het harde oordeel van de raad van commissarissen nog openstaat voor de functie binnen Ajax was de voormalige buitenspeler stellig. "Ja, waarom niet? Ik heb een gesprek gehad en dat was positief."

NUwerk

Tip de redactie