Coentrao van Benfica naar Real Madrid

MADRID - De Portugese verdediger Fabio Coentrao vertrekt per direct naar Real Madrid. Dat meldde zijn huidige werkgever Benfica dinsdag. Real betaalt een gelimiteerde transfersom van 30 miljoen euro voor de 23-jarige international.

Coentrao had nog een verbintenis tot medio 2016 bij de Portugese club. Hij ondertekende dinsdag in Madrid na de medische keuring een zesjarig contract.

Vorig jaar was de linksback nog dicht bij een transfer naar Bayern München. Trainer Louis van Gaal hield een overgang naar Duitsland destijds echter tegen.

Coentrao stond in de belangstelling van diverse Europese topclubs. Zelf liet hij eerder al blijken graag voor de 'Koninklijke' te willen spelen. Hij treft in Madrid onder anderen landgenoten Cristiano Ronaldo, Ricardo Carvalho, Pepe en de Portugese trainer José Mourinho.

Vijfde versterking

Coentrao speelde drie jaar geleden als huurling van Real Zaragoza al even in de Primera Division. In 2010 werd hij met Benfica kampioen van Portugal.

Coentrao is na Nuri Sahin, Hamit Altintop, José Callejón en Raphaël Varane alweer de vijfde versterking voor Real voor komend seizoen.

Volgens berichten in Spaanse media maakt Royston Drenthe als onderdeel van de transfer de overstap van Madrid naar Lissabon. Beide clubs hebben daar echter nog geen uitlatingen over gedaan.

NUwerk

Tip de redactie