Van Basten was topkandidaat voor Twente

ENSCHEDE - Niet Co Adriaanse, maar Marco van Basten was in de ogen van de leiding van FC Twente de gewenste kandidaat om Michel Preud’homme op te volgen.

De vroegere vedette was in de tijd dat hij bondscoach was van het Nederlands elftal een keer op de koffie geweest in Enschede om informatie te verzamelen over Orlando Engelaar en liet bij die gelegenheid klaarblijkelijk een onuitwisbare indruk achter.

“Hij was kandidaat nummer één,” bevestigen meerdere bronnen tegenover NUsport. Groot was dan ook de teleurstelling bij voorzitter Joop Munsterman dat Van Basten niet inging op de aanbieding.

Via drie sms’jes van dezelfde strekking liet de Utrechter weten dat hij diep nagedacht had over het aanbod, maar dat hij zichzelf niet als de ideale Twente-trainer beschouwde.

Niet in hoogste boom

Pas toen ook kandidaat nummer twee (Steve McClaren) uit het zicht verdween (de Engelsman genoot de voorkeur van de spelersgroep), kwam Co Adriaanse in beeld.

Binnen korte tijd kwamen beide partijen tot consensus ook al omdat Adriaanse qua salaris niet in de hoogste boom ging zitten. “Ik kom hier niet primair om geld te verdienen,” aldus de 63-jarige oefenmeester.

In het nieuwste magazine van NUsport staat deze week een uitgebreide raportage over de eerste week van Co Adriaanse bij FC Twente. 

Tip de redactie