Ervaren Barrichello wil nog een jaar Formule 1 rijden

AMSTERDAM - Rubens Barrichello staat op het punt om een nieuw contract te tekenen bij Williams. De verbintenis die de renstal maandag aanging met motorenleverancier Renault is voor de 39-jarige Braziliaan een belangrijk gegeven om langer bij het team te blijven.

Niet alleen de komst van de Renault-motoren, maar ook het aanstellen van de Brit Mike Coughlan als technisch directeur doet Barrichello er op vertrouwen dat hij volgend seizoen met een betere auto aan de start kan verschijnen.

"Mijn intentie was nog steeds om volgend seizoen en ook daarna te blijven rijden", zegt de Braziliaan tegenover Autosport. "Ze kunnen zien dat ik nog steeds alles geef. Ik blijf nog altijd op gewicht en ik stuw het team tot grote hoogten."

"De auto is nu niet goed, maar ik ben nog steeds gemotiveerd. Dus ik geef ze alles. Het is goed om te zien dat er dingen veranderen want iedereen is vol goede moed. Ik wil volgend jaar graag racen en hopelijk met Williams."

Meest ervaren

Barrichello is niet de oudste coureur op de grid. Die rol is weggelegd voor de 42-jarige Michael Schumacher. Toch reed de Braziliaan meer races dan zijn voormalige Ferrari-teamgenoot. Barrichello maakte zijn debuut tijdens de Grand Prix van Zuid-Afrika in 1993. Sindsdien reed hij nog 310 Grand Prix.

Ook Williams-teambaas Adam Parr ziet de ervaren Braziliaan graag langer bij het team blijven. "Ik ben er op gebrand om hem aan boord te houden voor volgend seizoen."

Lees meer over:
Tip de redactie