Vertonghen richt zich op Ajax

AMSTERDAM - Jan Vertonghen was in het afgelopen eredivisieseizoen een van de belangrijkste spelers van Ajax. De Belg neemt een voorname rol in in het elftal van Frank de Boer.

Een mogelijk vertrek uit Amsterdam hangt nog steeds in de lucht, al is van concrete belangstelling vooralsnog geen sprake.

De defensieleider sprak eerder al uit dat hij er geen problemen mee zou hebben als hij nog een seizoen bij de regerend landskampioen blijft. Op het trainingskamp in De Lutte bevestigde Vertonghen tegenover Ajax TV dat een vertrek geen absolute must is.

"Tot nu toe zie ik het seizoen gewoon voor me met Ajax. Daar focus ik me volledig op. Tot er iets anders komt zal ook mijn hele visie gericht zijn op dit seizoen om goed in de Champions League te spelen en mee te strijden om het kampioenschap. En om uiteindelijk weer kampioen te worden natuurlijk."

Champions League

"Ik wou sowieso Champions League spelen, dat is ook een pluspunt dat zwaar meeweegt in mijn keuze", aldus de Belg. "Dat zit er nu bij Ajax in en we hebben een fantastische groep, de sfeer is perfect. Als je dan twijfelt zijn het dit soort dingen die de doorslag geven."

"Ik ben heel blij met hoe het er nu bij Ajax aan toegaat. Dat heb ik ook al tegenover de goede mensen uitgesproken, denk ik. Op dit moment is er geen reden om weg te gaan. Zoals het er nu naar uitziet zit ik gewoon nog gezellig een jaartje in Amsterdam."

Sterke selectie

De nieuwe gezichten die de Amsterdammers deze zomer kwamen versterken maken een goede indruk op Vertonghen. "Ik denk dat we een heel sterke selectie hebben. Heel uitgebalanceerd. Op elke positie hebben we minstens twee echt sterke spelers."

"Een paar goeie jonge gasten erbij, ervaring erbij. Als het zo kan blijven hebben we gewoon een erg sterke selectie."

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie