Williams gaat weer samenwerken met Renault

AMSTERDAM - Het Williams Formule 1-team heeft een verbintenis gesloten met Renault voor het leveren van motoren vanaf 2012. Daarmee wordt een succesvolle samenwerking die in de jaren negentig vier wereldtitels bij de coureurs opleverde in ere hersteld.

Williams maakt momenteel gebruik van Cosworth-motoren en kan daarmee de vurig gewenste weg terug naar de top van het Formule 1-veld niet vinden.

De voormalige topformatie nam in 1997 met de wereldtitel van Jacques Villeneuve formeel afscheid van Renault, nadat de Franse autofabrikant zich terugtrok. In de twee daaropvolgende jaren werden de wagens aangedreven door de op de Renault V10 gebaseerde Meccachrome-motoren.

Renault is op dit moment naast het Lotus Renault GP-team verbonden aan regerend constructeurskampioen Red Bull Racing en Team Lotus. De combinatie Williams-Renault leverde in 1992, 1993, 1996 en 1997 de auto van de wereldkampioen.

Vooruitkijken

"Onze vorige samenwerking met Renault was een van de meest succesvolle uit de historie van het Williams-team", zegt teambaas en naamgever Frank Williams.

"Maar we moeten ons niet teveel bezighouden met het verleden. We moeten vooruitkijken en onze reputatie opnieuw opbouwen. Ik hoop dat deze aankondiging ons daarbij helpt." De overeenkomst geldt voor 2012 en 2013, met een optie voor 2014, wanneer de V6 turbomotoren hun intrede doen.

Williams is de status van topteam al enkele jaren kwijt. De laatste overwinning van de renstal dateert van 2005, toen Juan Pablo Montoya de Braziliaanse Grand Prix op zijn naam schreef.

NUwerk

Tip de redactie