De Bakker zakt flink, Rus in top tachtig

AMSTERDAM - Thiemo de Bakker is flink gedaald op de wereldranglijst. De Westlander ruilt deze week de 82e voor de honderdste plaats in.

De duikeling van De Bakker komt niet als een verrassing, aangezien hij de punten die hij vorig jaar verzamelde op Wimbledon niet kon verdedigen door zijn afmelding voor het grasevenement.

Robin Haase doet dankzij het bereiken van de derde ronde in Londen goede zaken op de ATP-ranglijst. De Hagenaar stijgt van de 58e naar de 53e stek.

Thomas Schoorel, die niet deelnam aan Wimbledon, bivakkeert op de 94ste plaats, een stijging van vijf plekken ten opzichte van de vorige lijst. De andere Nederlanders in de top tweehonderd zijn Jesse Huta Galung (123) en Igor Sijsling. (178)

Zoals al eerder bekend lost Novak Djokovic Rafael Nadal af als aanvoerder van de ATP-ranglijst. Roger Federer handhaaft zich op de derde plek, voor Andy Murray.

Rus stijgt

Arantxa Rus maakte een flinke sprong bij de vrouwen. De speelster uit Monster steeg maandag van de 103e naar de 80e plek.

Rus dankt de stijging vooral aan haar finaleplaats bij het ITF-toernooi in het Italiaanse Cuneo. Het is haar hoogste positie ooit.

Michaëlla Krajicek volgt op gepaste afstand. De tweede Nederlandse staat bijna 100 plaatsen lager en is de nummer 174. Kiki Bertens nadert haar gestaag. De Wateringse staat 182e.

Kvitova

Petra Kvitova steeg van de achtste naar de zevende plaats. De Tsjechische won zaterdag Wimbledon. Ze volgde als winnares van het Grand Slam-toernooi Serena Williams op.

De Amerikaanse moest de punten van haar toernooizege inleveren en zakte 150 plaatsen naar de 175e plek. Ze keerde vorige maand terug na bijna een jaar blessureleed en strandde op Wimbledon in de vierde ronde.

NUwerk

Tip de redactie