FRIMLEY GREEN - Wie geïnteresseerd is in de dartpijlen van Albertino Essers, moet het meer bij Frimley Green induiken. Ergens op de bodem liggen drie pijlen, waarmee Essers zich maandagavond niet wist te plaatsen voor de tweede ronde van het Lakeside Professional Championship.

Net als vorig jaar, toen tegen de latere finalist Davies, sneuvelde de Nederlander in de openingsronde. Deze keer gebeurde dat tegen de Australiër Steve Duke (3-1). En daar baalde Essers flink van. Zo zeer zelfs dat hij na zijn nederlaag direct het pand verliet en aan de oever van het meer zijn pijlen een flinke zwieper gaf. "Ik heb ze denk ik wel 40 tot 50 meter ver het meer ingeslingerd", zei hij na afloop bij SBS6.

Essers

"Even afreageren, nu is het weer goed", zei Essers over zijn optreden. "Voor mijn gevoel ging het wel beter dan vorig jaar. Dan moet volgend jaar drie keer scheepsrecht zijn. Ik kon nu op een voorsprong van 2-0 in sets komen. Toen ging ik nadenken over wat ik moest gooien. Dan is het dus afgelopen. Dat lag overigens aan mezelf, niet aan de pijlen."

Die moesten er uiteindelijk toch voor boeten dat Essers de derde Nederlander werd die in de openingsronde onderuit ging. In het weekeinde overkwam dat al Co Stompé en Vincent van der Voort. Alleen Raymond van Barneveld kon na het eerste weekeinde terugkijken op een overwinning.

De titelverdediger uit Den Haag is na de eerste ronde de enige Nederlander die nog in de strijd is. De getalenteerde maar onervaren Rick Hofstra kon het maandagavond niet bolwerken tegen Mervyn King, hoewel hij wel de eerste set pakte. De als derde geplaatste Engelsman won uiteindelijk met 3-1, zonder fantastisch te spelen.