EINDHOVEN - Manchester United heeft zich maandagmiddag gemeld bij PSV-voorzitter Harry van Raaij om te onderhandelen over de transfer van Arjen Robben. Afgelopen weekeinde was de 19-jarige linksbuiten op bezoek bij de Engelse club om 'sfeer te snuiven'.

Van Raaij heeft de Engelsen laten weten niet telefonisch over een transfersom te willen praten. "Zo zit ik niet in elkaar." De aftredende preses maakte zich maandagavond na zijn laatste traditionele nieuwjaarstoespraak boos over de handelwijze van de Engelse club. Die nodigde Robben uit om bij de club en in Manchester te komen kijken, volgens Van Raaij zonder PSV daarover in te lichten. "Dat vind ik, eerlijk gezegd, nogal onbeschoft."

De PSV-voorzitter heeft met Manchester United afgesproken dat die club contact opneemt over een eventuele transfer en het verdere verloop daarvan. "Dat laat ik aan hen over", aldus Van Raaij.

Over de mogelijke transfersom wilde hij niets zeggen. "Ik weet niet wat de hoofdprijs is, anders zou ik die vragen. Maar het moet een goed bedrag zijn, zodat we de selectie eventueel weer op sterkte kunnen brengen."