ROTTERDAM - Feyenoord heeft woensdag bij de KNVB-directie een officieel verzoek ingediend om een deel van de recente transferinkomsten te mogen gebruiken voor het doen van aankopen.

Het bondsbestuur heeft het verzoek doorgeschoven naar de licentiecommissie, die over een aantal weken uitsluitsel zal geven.

Algemeen directeur Eric Gudde en (aftredend) financieel directeur Onno Jacobs van Feyenoord spraken woensdag met directeur betaald voetbal Bert van Oostveen en bestuurssecretaris betaald voetbal Mark Boetekees.

Beide KNVB-officials stemden zich tevreden met de vorderingen die Feyenoord maakt bij haar inspanningen om weer financieel gezond te worden. De Rotterdamse club denkt daarom een goede kans te maken bij de licentiecommissie.

Clementie

Feyenoord staat tot volgend jaar onder curatele van de KNVB. Voor elke uitgave boven de 50.000 euro buiten de begroting om moet daarom toestemming worden gevraagd aan de bond.

De KNVB gaf in 2009 aan dat Feyenoord tot de zomer van 2012 in principe geen spelersaankopen mag doen, maar de club hoopt op clementie nu het haar schuld in een jaar tijd heeft gehalveerd van 43 miljoen naar ruim 20 miljoen euro.

Bovendien kennen de Rotterdammers een onverwachts lucratieve transferperiode. Met de verkopen van Nathan Ake aan Chelsea, Karim Rekik aan Manchester City, Luc Castaignos aan Internazionale en Georginio Wijnaldum aan PSV is in totaal al zo’n 8 miljoen euro verdiend.

De transfer van Wijnaldum moet overigens nog wel definitief worden afgerond, maar daarbij worden geen problemen verwacht.

Schuldsanering

Het merendeel van de transferinkomsten wil Feyenoord nog altijd in de schuldsanering steken, maar de clubleiding hoopt een bepaald bedrag te mogen reserveren voor de aankoop van een aanvallende middenvelder.

Ook een spits staat nog altijd hoog op het verlanglijstje van Feyenoord.