AMSTERDAM - Barcelona heeft een nieuw bod van 39 miljoen euro uitgebracht op Arsenal-speler Cesc Fabresgas nadat eerder in de week een aanbieding van 30 miljoen was afgeslagen door de Londense club.

De Spaanse kampioen hoopt met het hernieuwde bod een einde te maken aan een lang lopende transfersaga. Barcelona probeert al sinds afgelopen zomer de talentvolle middenvelder terug naar Camp Nou te halen. Destijds werd een bod van 40 miljoen van de hand gewezen door Arsene Wenger.

Fabregas blijft voorlopig kalm onder de transferdruk. "Ik blijf optimistisch", liet de Spanjaard optekenen tegenover de Spaanse krant AS. "Ik doe wat ik kan en dat is weer in vorm komen."

Blokkeren

Het feit dat zijn Engelse werkgever wel het gesprek aangegaan is met de Spaanse grootmacht, is volgens Fabregas echter tekenend. "Als een speler op de markt is, dan is dat omdat zijn club hem niet meer wil."

Het ziet ernaar uit dat de transferonderhandelingen de laatste fase ingaan. Ondanks het feit dat club eigenlijk een bedrag van rond de 45 miljoen wenst te ontvangen voor de middenvelder, ziet het er niet naar uit dat Wenger nogmaals een overgang zal blokkeren.

De 24-jarige speler heeft immers zelf duidelijk aangegeven terug naar zijn geboorteland te willen.