AMSTERDAM - AZ heeft de Amerikaanse spits Jozy Altidore op het oog als vervanger voor Kolbeinn Sigthorsson, mocht de transfer van laatstgenoemde naar Ajax doorgang vinden.

Technisch directeur en landgenoot Earnest Stewart bevestigt tegenover MLSsoccer.com dat de Alkmaarders in onderhandeling zijn met Altidore.

"We praten met Jozy. Hij is een goede speler en we zijn in hem geïnteresseerd, maar we moeten zien of het gaat lukken. Dat kan alleen als een van onze huidige spitsen vertrekt."

Ajax-trainer Frank de Boer liet dinsdag weten dat de onderhandelingen met AZ over Sigthorsson "niet te lang moeten duren." Gertjan Verbeek, trainer van AZ, liet eerder al optekenen dat hij ervan uit gaat dat de IJslander vertrekt.

Hint

Verbeek had Altidore al op het oog toen hij nog trainer was van Feyenoord. De 21-jarige spits staat sinds 2008 onder contract bij het Spaanse Villarreal. De in New Jersey geboren speler werd de afgelopen jaren verhuurd aan Xerez CD, Hull City en Bursaspor.

Altidore gaf dinsdag op zijn twitteraccount al een hint richting een mogelijk verblijf in Nederland, door aan te geven dat hij Nederlands moet gaan leren.

De spits kampt momenteel met een hamstringblessure, die hij opliep tijdens een optreden met 'Team USA' op de Gold Cup.