AMSTERDAM – FC Utrecht wil het vertrek van de basisspelers Kevin Strootman en Dries Mertens, die naar PSV vertrekken, opvangen met vier spelers. De club uit de Domstad ontvangt naar verluidt dertien miljoen euro voor het tweetal en wil dit bedrag gaan investeren in nieuwe spelers.

FC Utrecht heeft zich officieel gemeld voor Geert Arend Roorda,Timothy Derijck, Jens Toornstra en Steve de Ridder. Dat staat te lezen op de clubsite.

Derijck en Toornstra staan onder contract bij ADO Den Haag, Roorda bij SC Heerenveen en De Ridder speelde afgelopen seizoen voor De Graafschap.

''We anticiperen direct, want de competitie begint al snel'', aldus technisch directeur Foeke Booy. Voorzitter Jan Willem van Dop stelt geen grote bedragen uit te willen trekken voor de spelers.

Salarishuis

''We geven ons geld verstandig uit en we gaan geen absurd hoge overnamebedragen betalen. Bij FC Utrecht hebben we het salarishuis op orde, dus de wensen van deze spelers op dit gebied moeten hier absoluut in passen.''

De transfer van Strootman en Mertens was volgens Van Dop niet tegen te houden. ''PSV wilde deze spelers gewoon hebben en de spelers zelf wilden ook graag de overstap maken. Nu de transfer uiteindelijk tegen onze voorwaarden is afgehandeld, zijn we blij met deze voor FC Utrecht hele grote transfer.''

FC Utrecht raakte eerder al spits Ricky van Wolfswinkel kwijt aan Sporting Lissabon. De international werd voor vijf miljoen euro verkocht aan de Portugezen.

Voltreffer

Ondanks de verkoop van drie basisspeler is Booy ervan overtuigd dat FC Utrecht volgend jaar goed voor de dag komt. ''Als ik terugkijk op de laatste twee seizoenen, dan heb ik vertrouwen in ons scoutingapparaat. Praktisch iedere speler die is gehaald, heeft zich waar gemaakt bij FC Utrecht en was dus een voltreffer.''