AMSTERDAM - Jaap Stam gaat komend seizoen trainingen verzorgen bij Ajax. Dat meldde coach Frank de Boer dinsdag na de eerste veldtraining van zijn elftal. Stam komt elke donderdag naar sportcomplex De Toekomst.

De voormalig verdediger van de Amsterdamse club is ook nog assistent-trainer bij FC Zwolle.

''We moeten nog even bekijken hoe we dat gaan invullen. In principe kan hij tot nader order bij het eerste elftal werken of bij de jeugd'', aldus De Boer die in Dennis Bergkamp al een nieuwe assistent heeft.

Die oud-speler van de Amsterdammers is de vervanger van Danny Blind, die technisch manager moet worden.

Ruim takenpakket

De Boer hoopt dat Blind zich kan vinden in die rol. ''Ik zou het betreuren als het niet zou werken, maar ik denk dat het wel goed komt. Hij heeft een ruim takenpakket."

De Boer gaf aan dat het begin dit jaar al de bedoeling was dat Blind deze zomer het technische beleid zou overnemen en Bergkamp tot assistent zou worden benoemd.

''Dennis wordt belangrijk om kennis en ervaring over te brengen op de spelers. Details zijn essentieel in de top en dat soort dingen kan hij aangeven", zei De Boer.

La Ling

Bergkamp moet in het nieuwe beleid van Johan Cruijff ook de jeugdafdeling onder handen nemen. De Boer voorziet geen problemen. ''Dennis heeft gezegd dat hij het aankan. Daar vertrouw ik dan op."

De benoeming van Blind en Bergkamp is nog niet rond, mede omdat Ajax nog geen algemeen directeur heeft. Voor die functie is Tscheu La Ling in beeld. ''Het is niet aan mij om dat te beslissen, maar hij is zeker capabel", besloot De Boer.