AMSTERDAM - Joop Munsterman is blij met de aanstelling van Co Adriaanse als trainer van FC Twente. De voorzitter van de bekerwinnaar begrijpt niet waarom er zo verbaasd gereageerd werd op de komst van de Amsterdammer naar Enschede.

"Voor ons was het geen verrassing", zegt Munsterman in het NUsport-magazine van deze week. "Co Adriaanse is een logische trainer voor FC Twente."

"Hij speelt attractief en aanvallend voetbal vanuit een goede organisatie. Daar mag je het woord spectaculair aan toevoegen. Misschien wel iets spectaculairder en verzorgder dan we gewend zijn. Voetbal dat past bij Twente."

Mulder en Kluivert

Naast Adriaanse zijn ook Youri Mulder en Patrick Kluivert nieuwe gezichten in de trainersstaf van FC Twente. Een mooi gegeven, vindt Munsterman. "Ik zag lachende gezichten op de foto's van de eerste training. Er is plezier en daar begint alles mee."

De voorzitter vindt het niet vreemd dat er nu twee Amsterdammers bij de bekerwinnaar aan het roer staan. "Of er nou een Belg, een Engelsman of een Nederlander voor de groep staat, dat maakt weinig uit bij een club als Twente."

"Als ze vakinhoudelijk, organisatorisch en technisch maar voor kwaliteit zorgen. Daar gaat het uiteindelijk om."

In het magazine van NUsport staat deze week een uitgebreid interview met Joop Munsterman.