AMSTERDAM - Diverse bronnen melden dat Jens Mouris samen met Sebastian Langeveld onderdak heeft gevonden bij het nieuwe Australische GreenEdge.

Volgens het UCI-reglement mogen ploegen en renners hun nieuwe aanwinsten of nieuwe ploeg pas per 1 augustus bekend maken.

Vandaar dat de renners, maar ook de ploegen zelf, de kaken stijf op elkaar houden.

Mouris meldde maandag wel op Twitter dat hij aan zijn laatste seizoen bij Vacansoleil bezig is. Langeveld maakte eerder al bekend Rabobank te gaan verlaten.

GreenEdge

GreenEdge, waarvoor nu de Australische camper-fabrikant Jayco financieel garant staat, is een Australisch initiatief dat qua opzet lijkt op het Engelse Sky.

De ploeg wil putten uit de grote vijver met Australisch talent, aangevuld met ervaren buitenlandse renners.

Naar verwachting komt de ploeg per 1 januari met een grote sponsornaam naar buiten. Tot die tijd communiceert de ploeg alleen met de werktitel GreenEdge.

Markus

Barry Markus gaat vanaf 1 augustus als stagiair aan de slag bij Vacansoleil.

De 20-jarige Hoofddorper komt nu nog uit voor de beloftenploeg van Rabobank, maar kan bij Vacansoleil een tweejarig contract verdienen.

"Als je Markus ziet fietsen, dan spat de kracht van hem af", weet ploegleider Jean-Paul van Poppel. "Het is een jonge man die de koers kan afmaken."