AMSTERDAM - Gerald Sibon keert voor de tweede keer terug bij SC Heerenveen. De 37-jarige spits tekent voor één seizoen bij de Friezen.

Heerenveen meldt een rol als pinchhitter te zien voor de routinier.

Sibon vertrok enkele maanden geleden bij het Australische Melbourne Heart, waar hij een seizoen speelde.

Daarvoor kwam hij onder meer uit voor PSV, Ajax, Roda JC en Sheffield Wednesday. Tussen 2002 en 2004 en 2007 en 2010 speelde Sibon ook al bij Heerenveen.

Sibon is samen met Afonso Alves de topscorer aller tijden van Heerenveen in de eredivisie.

''Ik voel me fris en fruitig genoeg om nog zeker een jaar te voetballen op het hoogste niveau'', zei Sibon afgelopen maand al tegen NUsport.

Dost

Meerdere clubs toonden de afgelopen periode belangstelling voor Sibon. ''Ik mag dan 37 jaar zijn, maar ik had de afgelopen weken niet te klagen over interesse'', aldus Sibon op de site van zijn zaakwaarnemer.

''Onze voorkeur ging uit naar Nederland. Het vele reizen hebben we nu wel gehad als gezin. En van de opties in Nederland gaf Heerenveen me direct alweer het goede gevoel.''

''Je kunt zeggen dat ik als 'pinchhitter' word gehaald, maar trainer Ron Jans heeft me ook duidelijk gemaakt dat de man in vorm speelt. Ik kan wat dat betreft als positieve aanjager van Bas Dost gaan functioneren.''