DEN HAAG - De overgang van ADO Den Haag-trainer John van den Brom naar Vitesse is van de baan.

De Haagse club meldde maandag op de eigen website dat de clubs niet tot een akkoord wisten te komen en dat Van den Brom daardoor ook komend seizoen trainer is van ADO Den Haag.

Vitesse wilde Van den Brom als opvolger van de Spanjaard Albert Ferrer aanstellen.

De club en de Amersfoortse trainer waren al akkoord, maar de afkoopsom voor de 44-jarige succestrainer bleek zelfs Vitesse-eigenaar Merab Jordania te gortig. Volgens een zegsvrouw van ADO Den Haag ging hierbij om een verschil van enkele tonnen.

Weinig begrip

Van den Brom leidde ADO Den Haag afgelopen seizoen via de play-offs voor het eerst in 24 jaar naar Europees voetbal. De Haagse clubleiding had eerder al weinig begrip voor de handelwijze van Vitesse.

Jordania had eerst met Van den Brom gesproken en stelde pas daarna ADO op de hoogte van de interesse.

Van den Brom was als speler verspreid over twee periodes in totaal twaalf jaar actief voor Vitesse. De tweevoudig international werkte als trainer eerder bij Ajax (beloften) en AGOVV Apeldoorn.

Paar dagen vrijaf

Om de teleurstelling te verwerken heeft hij van ADO Den Haag een paar dagen vrijaf gekregen. ADO startte daardoor maandag in het Zuiderpark de voorbereiding op het nieuwe seizoen met assistent Maurice Steijn, die bij een vertrek van Van den Brom hoogstwaarschijnlijk naar voren zou zijn geschoven als nieuwe hoofdtrainer.

ADO bevestigde dat de technische staf door het afketsen van de deal met Vitesse ongewijzigd blijft ten opzichte van afgelopen seizoen.

Vitesse wilde niet reageren op het mislukken van de transfer van Van den Brom.