ROOSENDAAL - Trainer Robert Maaskant stapt komende zomer van RBC over naar Willem II. De 34-jarige coach tekent deze week in Tilburg een contract voor drie jaar. "Het is nog niet officieel. Ik heb nog een gesprek over de laatste details. Maar je mag me al feliciteren", liet de jonge en gewilde oefenmeester maandagochtend opgetogen weten.

Door het tussentijdse vertrek van coach Mark Wotte naar Feyenoord, waar hij per direct aan de slag gaat als technisch manager, beschikt Willem II voor de tweede helft van het seizoen niet over een ervaren hoofdtrainer. Het is volgens Maaskant echter niet de bedoeling dat hij met onmiddellijke ingang in dienst treedt bij de Tilburgse club.

"Maar zeg nooit nooit in de voetballerij", zei hij. "In principe maak ik het seizoen af bij RBC." Willem II liet maandagochtend via de website weten dat assistent-trainer André Wetzel de taken van Wotte overneemt. Wetzel krijgt hulp van Toine van Mierlo, die ook al onder Wotte tot de technische staf van de Tilburgse club behoorde. Wetzel is volledig gediplomeerd en mag derhalve het seizoen afmaken bij Willem II.