AMSTERDAM - De overstap van John van den Brom van ADO Den Haag naar Vitesse is hoogst onzeker. De oefenmeester zette afgelopen woensdag zijn handtekening onder een contract dat hem voor twee jaar aan de Arnhemmers verbindt, maar de clubleiding van ADO houdt de poot stijf.

De winnaar van de play-offs in de eredivisie denkt zelfs aan een arbitragezaak, omdat men in Den Haag absoluut niet te spreken is over de handelswijze van zowel Vitesse als Van den Brom.

Grootaandeelhouder Mark van der Kallen wees een bod dat nog onder de twee ton lag resoluut van de hand. Ook een tweede bod van Vitesse ligt ver onder de ruim twee miljoen euro die ADO voor haar trainer verlangt, zo meldt Voetbal International.

Verbolgen

Vitesse is niet bereid om diep in de buidel te tasten voor Van den Brom, die nog een éénjarig contract heeft in de hofstad. ADO is verbolgen over het feit dat het pas vrijdag van de Arnhemmers hoorde dat Van den Brom een overeenkomst had bereikt.

Dat nieuws kwam eerder via de Twitter van Louis Laros, de zaakwaarnemer van de trainer, naar buiten. Ook zou Van den Brom al weken onbereikbaar zijn voor de Haagse clubleiding.

Andere trainer

Vitesse-eigenaar Merab Jordania heeft naar verluidt genoeg van de stroeve onderhandelingen met ADO Den Haag en is inmiddels op zoek naar een andere vervanger voor Albert Ferrer, met wie de samenwerking onlangs werd beëindigd.

"Ik kan alleen zeggen dat het nog lang niet beklonken is, verder kan ik er weinig over kwijt", liet technisch directeur Ted van Leeuwen aan het weekblad weten. Van der Kallen reageerde eenduidig. De ADO-bestuurder gaat er 'gewoon' vanuit dat Van den Brom maandag de eerste training van zijn ploeg leidt.