AMSTELVEEN - De Nederlandse vrouwen hebben zondagmiddag ook hun tweede duel op de Champions Trophy gewonnen.

In Amstelveen versloeg Oranje tegenstander Duitsland met 2-1. Door de zege gaat Nederland aan de leiding in poule B, met zes punten uit twee duels. Nieuw-Zeeland en Duitsland volgen met drie uit twee.

De Oranjevrouwen begonnen formidabel aan hun tweede poulewedstrijd. Al binnen 25 seconden verraste Carlijn Welten het Wagener Stadion door voor de 1-0 te tekenen.

Daarbij had de buitenspeler wel de hulp nodig van haar clubgenoot van Laren, Julia Müller. Want dankzij de stick van de Duitse verdediger belandde de voorzet van Welten achter de Duitse keeper Barbara Vogel.

Vroege achterstand

Duitsland leek niet geschrokken van de extreem vroege achterstand. Nadat Maike Stöckel voor goalie Joyce Sombroek opdook, was het in de tiende minuut Natascha Keller die de Duitse ploeg op gelijke hoogte bracht. Maar lang duurde het niet, voordat Oranje de aanvallende draad weer oppakte.

Vier minuten na de Duitse gelijkmaker belandde harde klap van achteruit bij Kim Lammers. De aanvaller van Laren werd naar buiten gedreven, maar had genoeg tijd en ruimte om Vogel te verschalken met een diagonaal schot. Het was alweer de vijfde keer op rij dat Lammers, die vlak voor rust nog een flinke kans kreeg op de 3-1, wist te scoren tegen onze oosterburen.

Slordig einde

Na een slordig einde van de eerste helft, begon de tweede helft ook niet helemaal vlekkeloos voor de ploeg van Max Caldas. Duitsland kreeg uit corners twee goede mogelijkheden op de gelijkmaker. Maar zowel de slag van Müller als een sleeppush van Julia Karwatzky leverden keepster Sombroek geen kopzorgen op.

Oranje herpakte zich, wat resulteerde in een schotkans voor Carlien Dirkse van den Heuvel (tegen de Duitse sluitpost) en een corner, die door Maartje Paumen niet in een doelpunt werd omgezet. In de laatste tien minuten zette Duitsland een slotoffensief in.

De Nederlandse cirkel werd, met name via lange klappen, bestookt. Maar tot meer dan een paar angstige momenten leidde dat niet, zodat Oranje na twee optredens met een been in de finalepoule van de Champions Trophy staat.