AMSTERDAM - Fernando Alonso beschouwt zijn tweede plaats in de Europese Grand Prix in Valencia als het maximaal haalbare op dit moment. De dominerende Sebastian Vettel is voor de Ferrari's nog buiten bereik.

"Er zit voorlopig niet meer in", liet de Spanjaard na afloop weten. "In Monaco ging het goed en stonden we op het podium. In Canada hadden we ook de snelheid, maar kwam ik niet aan de finish. Ik ben dus blij dat we hier weer punten scoren."

"Volgens mij zijn we op de goede weg met de auto. Felipe (Massa, red) heeft het ook goed gedaan, dus beide auto's zitten in de top vijf. Als we hard door blijven werken moeten we nog maar zien wat we kunnen bereiken."

De race van Alonso werd gedomineerd door de rondelange gevechten met Mark Webber. De Australiër behield bij de start de tweede plaats en bleef Alonso's Ferrari lang voor. Na de eerste serie pitstops kon de Spanjaard toeslaan.

Mooi gevecht

Webber kwam bij de tweede pitstops nog eens langzij, maar uiteindelijk besliste Alonso de tactische strijd in zijn voordeel. "Het was een mooi gevecht voor de fans en de tv-kijkers", blikte de Spanjaard terug.

"Ik zat eerst lang achter hem en probeerde bij de pitstops iets te doen, uiteindelijk lukte het me op de baan. Toen kwam hij er bij de pitstops weer langs, maar onze strategie was beter."