ROTTERDAM - De spanning tussen de clubleiding van Feyenoord en het fanatieke deel van de aanhang loopt verder op. De actievoerende fans zijn boos over enkele uitspraken van algemeen directeur Eric Gudde zaterdagochtend in AD Sportwereld.

In een reactie daarop heeft de zogenoemde Varkenoordgroep, een kritische en breed samengestelde afvaardiging van het legioen, zaterdagavond vertrouwelijke informatie op het internet gezet.

Op diverse websites valt een heimelijk opgenomen geluidsfragment te horen waarop commercieel directeur Mark Koevermans kennelijk te horen is.

Talent Pool II

In het onderhoud op 14 april met een delegatie van de Varkenoordgroep lijkt hij na enig aandringen van enkele fans toe te geven dat hij bij Feyenoord ''samen met een vriend'' in Talent Pool II (een investeringsfonds in spelers) participeert.

Gudde zegt daarover in het AD: ''Te ridicuul voor woorden. Mark zit in geen enkele Talent Pool.''

Brief

Op verscheidene internetfora met Feyenoord als thema valt ook een brief van directeur Koevermans te lezen aan een autoleasebedrijf waarin hij onder meer de gemaakte afspraken memoreert na een telefonisch gesprek.

Volgens de supporters is hier sprake van een vriendendienst en is de club daardoor het nodige geld misgelopen.

Belachelijk

''Hoe haal je het in je hoofd om dat te beweren?'' vroeg Gudde zich in het AD af. ''Ik noem nu deze twee voorbeelden om het belachelijke ervan aan te geven. Feit na feit klopt niet.''

Begin deze maand zegde de omvangrijke en onafhankelijke supportersvereniging Feyenoord (FSV) in een Open Brief het vertrouwen op in de directie en de raad van commissarissen wegens het ''jarenlang gevoerde wanbeleid''.

De bezorgde fans willen nieuwe, capabele bestuurders die met respect voor de clubcultuur een in alle opzichten gezonde (topsport-)organisatie neerzetten.