LONDEN - Roger Federer heeft zaterdag de vierde ronde bereikt op Wimbledon. De Zwitserse tennisser was in drie sets klaar met de Argentijn David Nalbandian: 6-4 6-2 6-4.

Federer, op jacht naar zijn zevende titel op Wimbledon, treft de Rus Michail Joezjni.

Nadal

Rafael Nadal heeft zaterdag de achtste finales van Wimbledon bereikt.

De Spaanse titelverdediger rekende in de derde ronde af met Gilles Muller uit Luxemburg.Muller, de nummer 92 van de wereld, moest in de eerste twee sets in de tiebreak buigen voor de nummer 1 van de mondiale ranglijst: 7-6 (6) 7-6 (5). Nadal maakte het karwei daarna met 6-0 af.

Duisternis

De partij werd vrijdag na de eerste set stilgelegd vanwege de invallende duisternis. Nadal pakte de tweede opnieuw in de tiebreak, waarna het verzet van Muller was gebroken.

De Luxemburger had de Spanjaard in 2005 uitgeschakeld op Wimbledon.

Nadal speelt in de volgende ronde tegen de winnaar van de partij tussen de Argentijn Juan Martin Del Potro en Gilles Simon uit Frankrijk.

Monfils

Gaël Monfils is zaterdag in de derde ronde verrassend uitgeschakeld. De nummer acht van de wereld verloor in vier sets van de Poolse qualifier Lukasz Kubot: 3-6 6-3 3-6 3-6.

Monfils bereikte tijdens Roland Garros nog de kwartfinales, maar kan op gras beduidend minder sterk uit de voeten. Hij had vaak geen antwoord op het serve-and-volley-spel van zijn opponent. Monfils wist op Wimbledon nog nooit de vierde ronde te bereiken.

Kubot speelt nu tegen de Spanjaard Feliciano Lopez voor een plek in de kwartfinale.

Lees alles over Wimbledon op het speciale katern op NUsport