LONDEN - Voor Robin Haase is het grandslamtoernooi van Wimbledon in mineur geëindigd. De Nederlandse tennisser moest zaterdag tijdens de vierde set van zijn partij in de derde ronde tegen de Amerikaan Mardy Fish vanwege een knieblessure opgeven.

Fish, als tiende geplaatst, stond in sets met 2-1 voor.

De Amerikaan won de eerste set met 6-3, maar Haase knokte zich terug in de tweede die hij in de tiebreak won: 6-7 (5). Fish pakte de derde set met 6-2.

Haase gaf vervolgens bij een stand van 1-1 op. De Hagenaar klaagde deze week al eerder over zijn rechterknie. Aan dit gewricht onderging hij een paar jaar geleden twee operaties.

Zijn coach Dennis Schenk gaf direct na afloop van de partij uitleg over de blessure. "Hij heeft vocht in zijn rechterknie en kreeg tijdens het spelen ook last van zijn linkerknie. Aan het begin ging het nog wel, maar in de derde set zag je wel dat het minder ging. Het is niet verstandig om door te tennissen als je geblesseerd bent."

Rust

Na de zege op de Spanjaard Fernando Verdasco in de tweede ronde kwamen de klachten over de knie aan het licht. Haase deed nog overkomen alsof er vrij weinig aan de hand was, maar vrijdag bleek het serieus.

"Hij wil dat natuurlijk niet laten zien in de hoop dat de tegenstander misschien opgeeft of zoiets", aldus Schenk die hoopt dat Haase er snel bovenop is. "Je kunt spelen met vocht in je knie, maar je moet wel genoeg rust inbouwen."

Vechtlust

In de eerste twee sets kon Haase op baan 14 het tempo van Fish nog wel bijbenen. Eén matige game brak hem op in het eerste bedrijf, maar op vechtlust pakte hij wel de tweede set. Daarna ging het mis voor de nummer 58 van de wereld, al weerde hij zich nog wel kranig in zijn eigen servicegames. Liefst 17 van de 20 breekkansen werkte hij weg.

Toch werd Haase in de derde set twee keer gebroken. Hij leek zich te herpakken toen hij de tweede game van de vierde set wel op zijn naam schreef, maar liep ineens naar het net om Fish de hand te schudden.

Haase had het toch nog ruim tweeënhalf uur volgehouden op de All England Club. Fish was op Roland Garros ook al verantwoordelijk voor zijn uitschakeling. Destijds ging Haase echter kansloos onderuit. Dit keer kon hij meer tegenstand bieden, maar werkte zijn lichaam niet mee.

Lees alles over Wimbledon op het speciale katern op NUsport

Haase strandt in derde ronde Wimbledon