ARNHEM - Vitesse heeft een akkoord bereikt met trainer John van den Brom over een contract voor twee jaar, met een optie op nog een seizoen.

Dat maakte de zaakwaarnemer van de oefenmeester, Louis Laros, via Twitter bekend. ,,Nu is het aan de clubs'', meldde Laros verder.

Vitesse wil Van den Brom als opvolger van Albert Ferrer aanstellen. De 44-jarige trainer uit Amersfoort leidde ADO Den Haag afgelopen seizoen via de play-offs voor het eerst in 24 jaar naar Europees voetbal.

Vitesse hoopt nog dit weekeinde tot een akkoord te komen met ADO over een afkoopsom voor Van den Brom, die nog een contract tot medio volgend jaar heeft. Beide partijen zouden vooralsnog ver uit elkaar liggen wat betreft de hoogte van de afkoopsom

Weinig begrip

De clubleiding van ADO Den Haag heeft weinig begrip voor de handelswijze van Vitesse, dat onder leiding staat van Merab Jordania. De Georgische zakenman sprak eerst met Van den Brom en stelde ADO pas daarna op de hoogte van de interesse.

Van den Brom was als speler verspreid over twee periodes in totaal twaalf jaar actief voor Vitesse. De tweevoudig international werkte als trainer eerder bij Ajax (beloften) en AGOVV Apeldoorn.

Steijn

ADO Den Haag, dat maandag in het Zuiderpark begint aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen, schuift waarschijnlijk assistent Maurice Steijn naar voren als nieuwe hoofdtrainer.

Steijn slaagde begin deze maand voor de cursus Coach Betaald Voetbal. De 37-jarige Hagenaar werkte vorig jaar al enkele weken als interim-hoofdtrainer na het vertrek van Raymond Atteveld.