LONDEN - De Britten mogen blijven hopen op een Wimbledontitel van Andy Murray. De 24-jarige Schot was in de derde ronde van het Engelse Grand Slam met 6-4, 4-6, 6-1, 7-6 (4) te sterk voor Ivan Ljubicic.

In de volgende ronde treft de nummer vier van de plaatsinglijst de Fransman Richard Gasquet, die Simone Bolelli klopte.

Terwijl alle partijen werden afgebroken vanwege aanhoudende regen, konden Murray en zijn Kroatische opponent op het overdekte Centre Court gewoon spelen.

Verprutst

De Schot kwam in de eerste set op een break achterstand, nadat hij de game daarvoor zelf meerdere breakkansen had verprutst. Hij herstelde zich echter knap, won drie games op rij en besliste zo de set.

De 32-jarige Ljubicic brak in het tweede bedrijf direct door de opslag van Murray, die zijn emoties niet altijd onder controle had.

De nummer 33 van de wereld hield de voorsprong vast en kwam op gelijke hoogte. Murray schakelde vervolgens een tandje bij en gunde de veteraan slechts één game in set drie.

Afgrijzen

In de zesde game van de vierde set plaatste de thuisfavoriet opnieuw een break, waarna het duel leek te zijn beslist.

Murray mocht op 5-4 serveren voor de set, maar leverde tot afgrijzen van het Engelse publiek zijn opslag in. In de beslissende tiebreak kreeg Murray drie wedstrijdpunten op rij. Bij het tweede was het raak.