AMSTERDAM - John van den Brom is nog geen trainer van Vitesse. De NOS meldde vrijdagavond dat de overstap reeds was beklonken, maar beide clubs ontkennen deze berichtgeving. 

De 44-jarige Amersfoorter zou voor twee jaar hebben getekend in Arnhem, terwijl assistent Maurice Steijn hem op zou volgen bij de residentieclub.

Geen nieuws

Maurice Stam van Vitesse kon het bericht niet bevestigen. "Ik heb zojuist met mijn directeur gesproken en er is geen nieuws", meldt de woordvoerder van de Arnhemmers aan Novum Nieuws.

ADO-eigenaar Mark van der Kallen zou een voorstel om het contract van Van den Brom af te kopen lachend hebben afgewezen. "Het eerste voorstel was volstrekt onbespreekbaar", citeert Omroep Gelderland Van der Kallen. "We zitten over het bedrag ver uit elkaar."

Europees voetbal

Van den Brom loodste ADO in zijn eerste jaar in de Eredivisie naar Europees voetbal. Daarvoor was hij drie jaar trainer bij AGOVV Apeldoorn.

Als speler kwam de gewezen middenvelder in ruim elf seizoenen tot 324 duels voor Vitesse. Daarnaast kwam Van den Brom uit voor Ajax, Istanbulspor en De Graafschap. Hij speelde twee keer voor Oranje.