AMSTERDAM - Andy Roddick is in de derde ronde van Wimbledon uitgeschakeld. De als achtste geplaatste Amerikaan moest in drie sets zijn meerdere erkennen in Feliciano Lopez.

Roddick was in 2004, 2005 en 2009 verliezend finalist bij het grandslamtoernooi op gras. Vorig jaar kwam hij tot de vierde ronde. Lopez speelt nu tegen de Fransman Gaël Monfils of de Pool Lukasz Kubot.

Indrukwekkend

Na afloop nam Roddick zijn verlies als een man. ''Hij troefde me gewoon af. Dan is het gemakkelijker om het te accepteren. Zijn service was erg indrukwekkend."

Vorig jaar strandde de mondiale nummer tien al in de vierde ronde. De worstelende Roddick is op de wereldranglijst zelfs voorbijgestreefd door zijn landgenoot Mardy Fish.

Over zijn spel was Roddick wel tevreden. ''Het is regelmatig gebeurd dat ik er niks van bakte en toch won. Nu heb ik verloren terwijl ik goed speelde. Zo gaat het soms in de sport. Het is onvoorspelbaar. Het is geen dvd."

Goede moed

Roddick besloot bij het verlaten van het centercourt zijn racket weg te geven aan een toeschouwer. ''Anders zou ik het maar stuk slaan op een deur of de onderkant van mijn voet. Ik denk dat een 7-jarig jongetje er dan meer aan heeft."

Roddick vertrekt nu vol goede moed naar zijn 'hometown' Austin voor de Daviscup tegen de Spanjaarden.

''Het is vreemd dat mijn persoonlijke leven en tennisleven dan bij elkaar komen. Het voelt normaal gesproken als een ander bestaan. Ik ben benieuwd hoe ze me zullen aanmoedigen."