ROTTERDAM - Feyenoord doet Leroy Fer en Georginio Wijnaldum binnen een paar dagen een 'ultieme aanbieding' om hun tot medio 2012 lopende contract open te breken en te verlengen.

Dat zegt technisch directeur Martin van Geel tegen NUsport. “Het gaat om een eindaanbieding; verder dan dit kunnen we niet gaan.”

Voor Wijnaldum hebben PSV en enkele buitenlandse clubs zich bij Feyenoord gemeld. Voor Fer bestaat behalve van FC Twente, dat zich officieel voor hem meldde, eveneens concrete buitenlandse interesse. Met geen van de clubs die bij Feyenoord aanklopte is onderhandeld.

“Het liefst houden we Fer en Wijnaldum allebei in Rotterdam”, zegt Van Geel. “Maar mochten ze niet willen bijtekenen, dan moeten we verder kijken. We moeten ook rekening houden met de financiële situatie van de club.”

Externe investeerders

De miljoenen die een eventuele transfer van Fer en/of Wijnaldum opbrengen, worden aangewend om de schulden van Feyenoord te saneren en kunnen dus niet worden gebruikt voor het versterken van de selectie.

Pas als externe investeerders de geldbuidel openen voor het doen van aankopen, kan Van Geel eventueel weer de transfermarkt op.

“Wat transfervrije spelers betreft zijn de krenten wel uit de pap. Daar hoeven we niet meer naar te zoeken. Vooralsnog doen we het gewoon met de spelers die we hebben.”