Marianne Timmer is zondag op de Vechtsebanen in Utrecht voor de zesde keer nationaal sprintkampioene geworden. De Groningse won ook de slotafstand, de 1000 meter (1.18,83), voor Annamarie Thomas. Ze was daarmee de sterkste op al de vier onderdelen.

Achter Timmer eindigde Andrea Nuyt in het algemeen klassement op de tweede plaats. Thomas en Frouke Oonk werden respectievelijk derde en vierde. Normaal gesproken gaat dit viertal naar de wereldtitelstrijd in Nagano, half januari.

Wennemars

Erben Wennemars is zondag voor de tweede keer in zijn loopbaan Nederlands sprintkampioen geworden. De rijder van SponsorBingo Loterij bleef op ijsbaan Vechtsebanen Gerard van Velde ruim voor. Wennemars veroverde in 2001 ook al de titel.

Op de laatste afstand toonde Wennemars nogmaals zijn kracht. Hij klokte een tijd van 1.11,23 en had daarmee ruim een halve seconde voorsprong op Van Velde: 1.11,77. Beorn Nijenhuis werd derde. In het algemeen klassement eindigde Beorn Nijenhuis als derde, voor Simon Kuipers. Jan Bos viel buiten de boot. De wereldkampioen sprint van 1998 wist zich niet bij de beste vier te plaatsen en mist daardoor verrassend het WK.