AMSTERDAM - Roger Federer is zonder moeite doorgedrongen tot de derde ronde van Wimbledon. De Zwitser, zesvoudig winnaar van het  Grand Slam-toernooi, maakte in drie sets gehakt van de jonge Fransman Adrian Mannarino: 6-2, 6-3, 6-2.

Federer leverde een partij van hoog niveau af en had daarom geen kind aan Mannarino. De finalist van de afgelopen editie van Roland Garros stond voor zijn tegenstander het doorhad 3-0 voor in de eerste set en kwam daarna nooit meer in de problemen.

Mannarino speelde aardig mee, maar had ook in de volgende twee sets geen enkel antwoord op het sterke spel van zijn opponent. Gedurende de gehele partij kon de Fransman Federer nergens pijn doen.

Federer neemt het in de derde ronde op tegen de als 23ste geplaatste David Nalbandian. De Argentijn was donderdag in vier sets te sterk voor Andreas Haider-Maurer uit Oostenrijk.

Isner

Zijn hernieuwde overwinning op de Fransman Nicolas Mahut werd dinsdag luid bejubeld. Donderdag moest de Amerikaan John Isner net als vorig jaar het toernooi in de tweede ronde echter alweer verlaten. De als 16e geplaatste Spanjaard Nicolas Almagro won met 7-6 (3) 7-6 (5) 6-7 (5) 6-3.

Isner keerde donderdag weer terug op 'zijn' baan 18. Daar vocht hij in 2010 een heroïsch duel uit met Mahut. Na ruim elf uur spelen won Isner met 70-68 in de vijfde set.

Destijds schakelde Thiemo de Bakker hem uit in de volgende ronde. Nu was Almagro net voor het invallen van de duisternis in Londen na ruim tweeënhalf uur spelen de boosdoener.