AMSTERDAM - Sabine Lisicki heeft donderdag voor een klein stuntje gezorgd in de tweede ronde van het damestoernooi van Wimbledon.

De Duitse versloeg Na Li, de Chinese nummer vier van de wereld die eerder deze maand nog Roland Garros op haar naam schreef. In drie sets was Lisicki te sterk: 3-6, 6-4, 8-6.

Li leek in de eerste set op het overdekte Centre Court nog weinig moeite te hebben met Lisicki. De Chinese brak haar opponente al snel en kwam daarna niet meer in de problemen.

In het tweede bedrijf liet Lisicki zien dat ze over een geweldige service beschikt. Li kon lang niet altijd antwoorden en moest de set met 6-4 afstaan.

Spektakelstuk

De derde set werd een waar spektakelstuk, met sterke en zwakke momenten van beide speelsters. Hoewel Lisicki nog regelmatig een ace sloeg, had zowel de Duitse als Li moeite om de eigen servicebeurt te behouden.

Op 5-3 leek het dan toch gedaan voor Lisicki, maar Li wist twee wedstrijdpunten niet te verzilveren. Daarna nam de Duitse het heft weer over wist ze Li, ondanks enkele slordigheden, onder druk te houden. Li maakte als gevolg daarvan enkele flinke fouten en bezweek uiteindelijk op 7-6.

Emotioneel

Voor de emotionele Lisicki was de zege op Na Li een bevestiging van haar terugkeer op het hoogste niveau. De Duitse kampte langdurig met een enkelblessure en zakte ver weg op de wereldranglijst.

Met onder meer zeventien aces liet de Duitse zien dat ze een geduchte tegenstander is voor de Japanse Misaki Doi, haar opponente in de derde ronde. Doi versloeg eerder op de dag ook een Chinese. Jie Zheng moest in twee sets buigen.