LONDEN - Novak Djokovic heeft donderdag op eenvoudige wijze de derde ronde bereikt van Wimbledon.

De als tweede geplaatste Serviër was veel te sterk voor de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson: 6-3 6-4 6-2.

Djokovic wacht nu een ontmoeting met de als 32e geplaatste Marcos Baghdatis. De Cyprioot ontdeed zich in drie sets van de Italiaan Andreas Seppi.

Djokovic kwam binnen een kwartier op een 5-0-voorsprong, maar Anderson knokte zich nog even terug. Die opleving was echter van korte duur en de winnaar van de Australian Open maakte het karwei vakkundig af.

Malisse

De Belg Xavier Malisse versloeg knap de als twintigste geplaatste Duitser Florian Mayer in vier sets: 6-1, 3-6, 2-6, 2-6.

Malisse, die in Rosmalen tot de halve finale reikte, neemt het in de derde ronde op tegen de winnaar van de partij tussen Unicef Open-winnaar Dmitry Toersoenov uit Rusland en de als elfde geplaatste Oostenrijker Jurgen Melzer.

Del Potro

Juan Martin Del Potro had vier sets nodig tegen de Belg Olivier Rochus: 6 (7) - 7 (9), 6-1, 6-0, 6-4. De Argentijn treft in de derde ronde de Fransman Gilles Simon.

Viktor Troicki was het grootste slachtoffer van donderdag. De nummer dertien van de plaatsingslijst dolf het onderspit tegen Yen-Hsun Lu uit Taiwan: 7-6 (5), 6-4, 6-4. Lu was vorig jaar kwartfinalist aan Church Road.