AMSTERDAM - Dennis Bergkamp fungeert komend seizoen als assistent van trainer Frank de Boer bij Ajax. Hij vervangt Danny Blind, die zich voornamelijk zal richten op de technische zaken rondom de A-selectie.

Hennie Spijkerman blijft de andere assistent bij de A-selectie, zo bericht het Algemeen Dagblad. Aanvankelijk was het de bedoeling dat Bergkamp in de tweede helft van het vorige seizoen al zou werken als rechterhand van De Boer, maar die wilde toen Blind bij de selectie houden.

Momenteel is Ajax druk bezig met het vormgeven van het technische plaatje. De Amsterdammers zullen in elk geval extra jeugdtrainers aantrekken, omdat het individu centraal staat in de nieuwe plannen die zijn uitgetekend door de groep rond Johan Cruijff.

Raad van commissarissen

De voormalige nummer veertien zal, als de aandeelhoudersvergadering daarmee instemt, eind deze maand worden geïnstalleerd als lid van de raad van commissarissen, samen met Edgar Davids, Marjan Olfers, Paul Römer en Steven ten Have.

Ajax’ eerste training is op dinsdag 28 juni, op zaterdag 2 juli speelt de landskampioen de eerste oefenwedstrijd, tegen Buitenpost.