SAO PAULO - De Braziliaanse club Santos heeft woensdagnacht de Copa Libertadores gewonnen. In Sao Paulo werd Penarol uit Uruguay met 2-1 verslagen dankzij treffers van de tieners Neymar en Danilo.

De eerste finalewedstrijd was een week eerder in Montevideo geëindigd in 0-0.

Het was de derde keer in de clubgeschiedenis dat Santos de Zuid-Amerikaanse evenknie van de Champions League bemachtigde. Eerder gebeurde dat in 1962 en 1963.

Penarol won de prestigieuze cup al vijf keer, maar greep deze keer naast de hoofdprijs. In de eerste helft werd er niet gescoord in het uitverkochte Pacaembu-stadion van Santos. De 19-jarige Neymar zette de thuisclub op een 1-0 voorsprong in de 46e minuut.

Vechtpartij

Danilo, eveneens 19, verdubbelde de voorsprong in de 68e minuut. Penarol kreeg tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer via een eigen doelpunt van Santos-speler Durval, maar scoorde daarna niet meer.

De beslissende finalewedstrijd werd ontsierd door een grote vechtpartij op het veld. Die brak uit tussen spelers van beide teams na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Sergio Pezzotta.

In het NUsport-magazine van deze week, dat nu in de winkels ligt en online bestelbaar is, staat een portret van het door Real Madrid begeerde wonderkind Neymar.