HOUSTON - De finale van de Concacaf Gold Cup wordt opnieuw een onderonsje tussen de regionale voetbalgrootmachten Mexico en de Verenigde Staten. De VS versloegen woensdag in de halve finale Panama met 1-0. In de andere halve finale won Mexico met 2-0 van Honduras.

Beide wedstrijden hadden plaats in de stad Houston in de Verenigde Staten.

Het duel Verenigde Staten - Panama werd in de 76e minuut beslist door een doelpunt van Clint Dempsey, die onder contract staat bij de Engelse Premier League-club Fulham.

Met de zege namen de Amerikanen ook revanche voor de 2-1-nederlaag die ze in de groepsfase van het toernooi hadden geleden tegen Panama.

Hernandez

Mexico knokte zich pas in de verlenging voorbij Honduras dankzij doelpunten van invaller Aldo de Nigris (kopbal) en vedette Javier Hernandez. De ruim 70.000 toeschouwers, hoofdzakelijk van Mexicaanse afkomst, zagen de favoriet in de reguliere speeltijd veel kansen missen.

Héctor Moreno, wiens transfer van AZ naar Espanyol dinsdag werd beklonken, speelde de hele wedstrijd. Hernandez, aanvaller van Manchester United, maakte al zijn zevende doelpunt in vijf wedstrijden. De finale is zaterdag in de Rose Bowl van Pasadena.