AMSTERDAM - Robin Haase heeft zich woensdag gekwalificeerd voor de derde ronde op Wimbledon. De 24-jarige Nederlander won in vier sets van Fernando Verdasco: 6-3, 6-4, 4-6 en 6-2.

Haase was in de eerste twee sets oppermachtig tegen Verdasco, die een marathonpartij in de benen had. De Spanjaard, nummer 22 van de wereld, won dinsdag in een wedstrijd van bijna vier uur met 9-7 in de vijfde set van de Tsjech Radek Stepanek.

Haase kon de service van Verdasco vanaf het begin onder druk zetten en brak hem in totaal vijf keer in de wedstrijd.

Behandeling

Aan het einde van de derde set leek het even mis te gaan voor Haase. Bij een felle sprint om een bal te halen, belandde hij ongelukkig op zijn knie. Hij verloor de set en moest zich laten behandelen door de fysiotherapeut.

Set vier begon Haase echter weer furieus. Hij kwam in rap tempo met 3-0 voor en dat was de beslissing in de wedstrijd. Verdasco stribbelde nog even tegen, maar uiteindelijk haalde Haase op zijn eigen opslag de wedstrijd binnen. Een oerkreet van blijdschap volgde op de drukbezochte baan 12.

Verdasco verliet teleurgesteld de baan. De Madrileen misdroeg zich een paar keer op het Engelse gras. In de eerste set kreeg hij al een waarschuwing voor schelden en in de vierde set werd hij zelfs getrakteerd op een strafpunt.

Fish

In de derde ronde neemt Haase het op tegen Mardy Fish, van wie hij vier weken geleden in de tweede ronde van Roland Garros verloor.

De als tiende geplaatste Fish rekende eerder op de dag in drie sets af met de Oezbeek Denis Istomin: 7-6 (6), 6-4 en 6-4.

Het is de tweede keer dat Haase tot de derde ronde van een Grand Slam-toernooi doordringt. Eerder slaagde hij daar vijf maanden geleden in op de Australian Open.