AMSTERDAM - Rafael Nadal is woensdag doorgedrongen tot de derde ronde op Wimbledon. De titelverdediger rekende af met Ryan Sweeting: 6-3, 6-2 en 6-4.

De Amerikaan stribbelde alleen in de derde set tegen op centre court. Nadal had enigszins moeite om zijn break voorsprong vast te houden.

Nadal is sinds de verloren finale in 2007 tegen Roger Federer ongeslagen op Wimbledon. De nummer één van de wereld zegevierde in 2008 en 2010 op het heilige gras en moest in 2009 afzeggen wegens een blessure.

In de volgende ronde neemt Nadal het op tegen Gilles Muller, die zijn opponent Milos Raonic al na vijf games zag opgeven.

Murray

Andy Murray verschafte zich tot vreugde van het publiek ook toegang tot de derde ronde. De Schot was een maatje te groot voor Tobias Kamke uit Duitsland: 6-3, 6-3 en 7-5.

In de volgende ronde stuit Murray op Ivan Ljubicic, die met 6-4, 6-4 en 6-2 won van Sergei Stakhovski.

Murray had in de eerste ronde nog een set moeten afstaan aan de Spanjaard Daniel Gimeno-Traver. Tegen Kamke kwam de Schot nauwelijks in de problemen. De Duitser kreeg slechts één breakpoint op de service van Murray, maar benutte die niet.