AMSTERDAM - Albert Ferrer vertrekt bij Vitesse. Het aflopende contract van de trainer zal niet worden verlengd.

Onder de Spanjaard eindigde de club uit Arnhem slechts als vijftiende in de eredivisie, ver beneden de doelstelling van eigenaar Merab Jordania.

"We hebben in onderling overleg besloten de samenwerking te beëindigen", zegt technisch directeur Ted van Leeuwen. "Het is altijd teleurstellend als een proces waarin veel energie gestoken is, niet wordt afgemaakt. Zowel voor de trainer als voor de club."

De 41-jarige Ferrer werd eind oktober aangesteld als vervanger van de ontslagen Theo Bos. De Spanjaard had op dat moment nog geen ervaring als hoofdtrainer.

De afgelopen weken voerde Ferrer evaluatiegesprekken met de clubleiding van Vitesse. “Als er geen consistentie is, wordt het moeilijk beleid voeren", aldus Van Leeuwen.

Opvolging

Vitesse, dat op 3 juli weer begint met trainen, beraadt zich momenteel over een nieuwe coach. "Daarover zal in de komende week een beslissing genomen worden", zegt Van Leeuwen.

"Er is een aantal kandidaten. Zo lang de procedure loopt, doen we er geen mededelingen over. Niet over Ferrer, niet over zijn opvolging."

Van Gaal

Jordania liet onlangs weten graag Louis van Gaal te willen aanstellen.

De Georgiër heeft al bij de oefenmeester geïnformeerd of hij beschikbaar is, maar Van Gaal wil voorlopig nergens aan de slag.