AMSTERDAM - De clubleiding van NAC Breda heeft Leonardo laten weten dat het beter is als hij vertrekt. Het riante salaris van de Braziliaan is een stevige kostenpost voor de Brabantse club en daarnaast is de positie van de aanvaller binnnen de spelersgroep niet onomstreden.

"Het blijft een goede speler", zegt technisch directeur Jeffrey van As tegenover NUsport. "Maar het klopt dat hij zwaar op onze begroting drukt. De verhalen die opduiken dat hij desnoods gratis weg mag onderschrijf ik echter niet."

"Het draait niet alleen om geld. Het is vorig jaar enkele keren misgegaan met Leonardo", vervolgt Van As. "Maar dat ligt echt niet alleen aan hem zelf. Het is altijd makkelijk om één iemand de schuld te geven, maar dat heb ik nog nooit gedaan. Ik trek het mezelf aan dat het zo is gelopen."

"Die twee redenen liggen er aan ten grondslag dat vertrekken een betere optie is. Het is een combinatie van beiden."

Overal voor open

Leonardo laat in een reactie weten dat hij een vertrek uit Breda overweegt, al heeft volgens de Braziliaan NAC die optie nog niet met hem besproken.

"Ik heb zelf niets van NAC gehoord. Ik sta op dit moment overal voor open. Verkopen, verhuren of blijven; het kan allemaal."

"Ik wil de club graag helpen. Komend seizoen ga ik proberen mezelf weer op de kaart te zetten. Bij NAC of ergens anders. Maar dat 'ergens anders' moet wel een goed land zijn. Ik ga niet in een of ander gek, ver land voetballen."

In het magazine van NUsport staat deze week een verhaal over Leonardo en zijn door Feyenoord afgewezen jeugdvriend Aselmo.