AMSTERDAM - Feyenoord is bereid de portemonnee te trekken om Ryo Miyaichi een jaar langer in de De Kuip te houden. Zijn werkgever Arsenal wil hem bij voorkeur nog een seizoen in Rotterdam stallen, maar wenst wel een huursom te ontvangen.

Algemeen directeur Eric Gudde laat in De Telegraaf weten Miyaichi als een kwalitatieve toevoeging te zien. "Hij heeft bewezen een duidelijke meerwaarde te zijn. Met hem kunnen we sportief sneller stappen maken", aldus de beleidsman.

De stadionclub lijkt dan ook van plan te zijn aan de door Arsenal gewenste huursom te voldoen. Feyenoord is daarnaast nog altijd op zoek naar een versterking voor in de punt van de aanval.

Na de poging om Bas Dost aan te trekken is het voorlopig echter stil rondom De Kuip. De club heeft wel enkele spelers op het oog, maar de gewenste versterkingen moeten ook passen in het salarisbudget. Volgens Gudde gaat het daar vooralsnog mis.

Zwarte cijfers

De bestuurder maakt in de krant op financieel gebied wel enkele goede resultaten bekend. Conform het plan van aanpak beperkt Feyenoord dit seizoen het verlies tot slechts enkele tonnen. De twee voorgaande jaren boekte de club een verlies van respectievelijk 4 en 8 miljoen euro.

Gudde is dan ook te spreken over het geboekte resultaat. "Zeker in vergelijking met de voorgaande jaren." Voor komend seizoen verwacht hij dat Feyenoord winst zal maken. "Dat is ook noodzakelijk", aldus de algemeen directeur. "De licentie-eisen van de KNVB schrijven dit voor."