LONDEN - Caroline Wozniacki is dinsdag uitstekend begonnen aan Wimbledon. De Deense nummer één van de wereld sloeg zich in razend tempo langs de Spaanse Arantxa Parra Santonja: 6-2 6-1. Binnen een uur liep Wozniacki als winnares van de tennisbaan.

De aanvoerster van de wereldranglijst speelt in de tweede ronde tegen de Française Virginie Razzano.

Wozniacki kwam op Wimbledon nooit verder dan de vierde ronde.

Ook de winnares van Roland Garros is dinsdag ongeschonden de eerste ronde doorgekomen. De Chinese Na Li was met twee keer 6-3 te sterk voor de Russin Alla Koedriavtseva.

De nummer drie van de plaatsingslijst tennist in de volgende ronde tegen Sabine Lisicki uit Duitsland of de Letse Anastasija Sevastova.

Li speelde na haar triomf in Parijs alleen op het gras van Eastbourne. Daar werd ze vorige week al in de tweede ronde uitgeschakeld.

Williams

Serena Williams bereikte dinsdagmiddag met meer moeite tweede ronde. De net van een blessure herstelde Amerikaanse was in drie sets te sterk voor Aravane Rezaï; 6-3, 3-6 en 6-1.

Williams begon stroef aan de derde partij sinds haar rentree op de tennisbaan. Vorige week verloor de Amerikaanse in de tweede ronde van het grastoernooi in Eastbourne en ook dinsdag was een uitschakeling dichtbij.

De Française liet al in de eerste game zien niet enkel programmavulling te zijn op Wimbledon. Williams kwam op haar opslag flink in de problemen en moest na een lange servicegame toezien hoe Rezaï tekende voor de eerste game.

Drie games later toonde de Amerikaanse echter haar klasse door op 'love' terug te breaken om vervolgens relatief simpel de setwinst binnen te slepen.

Niveau

Rezaï was echter geenszins van plan op te geven en begon meer en meer het spelbeeld te bepalen. De Française koos vooral op de tweede opslag van Williams met succes de aanval.

Halverwege de tweede set leverde het de nummer 61 van de wereld een break voorsprong op die zij met succes wist vast te houden. Al in haar eerste partij op het Grand Slam-toernooi moest de viervoudige Wimbledon-kampioene daardoor een beslissende set spelen.

Het spelniveau van Rezaï kukelde daarin echter naar beneden. Williams had slechts zes games nodig om op drie matchpoints te komen. Middels een ace wist ze de eerste te benutten.

Azarenka

Viktoria Azarenka is dinsdag op bizarre wijze eveneens doorgedrongen tot de tweede ronde. De Wit-Russische nummer vier van de plaatsingslijst zag haar Slowaakse opponente Magdalena Ribarikova na twee punten opgeven.

De partij was maandag onderbroken bij een stand van 6-4 en 3-2 in het voordeel van Azarenka. Bij de hervatting viel Ribarikova op het Engelse gras en moest ze de strijd staken.

Azarenka haalde al eens de kwartfinale in Londen. Ze moet het nu opnemen tegen de Tsjechische Iveta Benesova.