AMSTERDAM - Robin Haase is goed begonnen op Wimbledon. De Hagenaar versloeg dinsdagmiddag in de eerste ronde van het Grand Slam-toernooi de Spanjaard Pere Riba in drie sets: 6-4, 6-4 en 6-4.

De partij van Haase moest maandag vanwege de regen bij een stand van 5-4 voor de Nederlander in de eerste set worden afgebroken en werd dinsdagmiddag hervat.

De Hagenaar begon uitstekend aan het tweede deel van zijn partij. Hij behield zijn service en sleepte de eerste set binnen.

Ook in het tweede bedrijf startte de nummer 58 van de wereld voortvarend. Haase ging direct door de service van Riba.

Karakter

De Spanjaard, die nog nooit een ronde won op Wimbledon, brak bij 3-2 echter terug. Haase toonde karakter en deed een game later hetzelfde. Die voorsprong gaf hij niet meer weg.

In de laatste set volstond één break voor de winst.

In de volgende ronde stuit Haase op de Spanjaard Fernando Verdasco die zijn handen vol had aan de Tsjech Radek Stepanek. De nummer 21 van de plaatsinglijst had bijna vier uur en vijf sets nodig om zich te plaatsen voor de tweede ronde.

Dat werkt in het voordeel van Haase. Als regen uitblijft wordt hun partij immers morgen al afgewerkt.

Haase is de laatst overgebleven Nederlander in het enkelspel. Igor Sijsling werd maandag uitgeschakeld in de openingsronde door de Rus Igor Koenitsin.