AMSTERDAM - Michael Schumacher moet bekennen dat de start van het huidige Formule 1-seizoen niet is verlopen zoals dat bij Mercedes GP werd verwacht.

De Duitser wist vooraf dat het moeilijk zou worden om om de zeges te knokken, maar zelfs podiumplaatsen blijven uit voor de renstal.

De zevenvoudig wereldkampioen liet in Canada weer even zien dat hij het kunstje nog niet verleerd is. Gebrek aan snelheid in de W02 op de opdrogende baan in Montreal weerhielden Schumacher echter van zijn eerste podiumplaats sinds zijn comeback in 2010.

"Het is duidelijk dat het seizoen tot nu toe slechter verloopt dat we hadden gehoopt", zegt de Duitser tegenover het Italiaanse Autosprint.

"Feitelijk, gelet op de conclusies die we trokken uit de wintertests, gaat het zelfs een stuk minder dan we hadden verwacht."

Problemen oplossen

Schumacher denkt dat de prestaties van het team worden geplaagd door het werk dat tegelijkertijd aan de auto moest worden verricht om diverse problemen op te lossen.

"Het feit dat aan verschillende elementen van de auto gesleuteld moest worden", antwoordt Schumacher op de vraag waar het mis is gegaan. "Zolang we ons druk moeten maken over het oplossen van problemen, blijft de algehele ontwikkeling van de auto steken."

"Het positieve daaraan is dat we al deze problemen kunnen voorkomen in onze auto voor volgend seizoen. In feite ben ik vol vertrouwen dat we in het restant van het seizoen grote stappen kunnen maken. We hebben nog veel werk te doen, maar daar zijn we op voorbereid."