LISSABON - Andre Villas-Boas wordt zeer waarschijnlijk de nieuwe coach van Chelsea. De Portugese trainer heeft zijn huidige werkgever FC Porto per fax laten weten dat hij zijn contract voor 15 miljoen euro afkoopt.

Dat heeft Porto dinsdag bevestigd.

Dat immense bedrag zal niet door Villas-Boas zelf worden betaald, maar door zijn nieuwe club. Chelsea zoekt naarstig naar een coach, nadat de Italiaan Carlo Ancelotti aan het einde van het seizoen werd ontslagen.

Eerder liet de voorzitter van Porto al weten dat hij een vertrek van Villas-Boas niet kon voorkomen, indien hij de afkoopsom betaalde. ,,Dan mag hij gaan waar hij wil, dat is contractueel vastgelegd'', sprak Pinto da Costa.

Treble

Villas-Boas is bezig aan een stormachtige carrière. De voormalige assistent van Jose Mourinho leidde Porto dit jaar naar de 'treble'. De Portugese topclub veroverde de landstitel, de beker en de Europa League.

Met zijn 33 jaar werd hij de jongste hoofdcoach ooit die een Europese beker won. Porto bleef afgelopen seizoen ongeslagen in de competitie, een prestatie die alleen in het seizoen 1972-1973 werd geleverd door Benfica.

Volgens Britse media gaat Villas-Boas bij Chelsea bijna 5 miljoen euro verdienen.