AMSTERDAM - Naomi van As moet de Champions Trophy aan zich voorbij laten gaan. De middenvelder van Laren kampt met een blessure aan haar enkel en scheenbeen.

Merel de Blaey, eveneens speelster van Laren, is opgeroepen als vervanger van Van As. Het achtlandentoernooi start op 25 juni in het Wagener Stadion in Amstelveen.

"Naomi heeft een lichte blessure aan haar enkel en scheenbeen wegens overbelasting", aldus teamarts Conny van Bentum. "Het is niet ernstig en we hoopten dat zij met een weekje relatieve rust genoeg hersteld zou zijn, dat is helaas niet het geval."

"Naomi moet nu nog een week absolute rust houden en we verwachten dat zij dan weer volledig fit aan de voorbereiding op het EK kan beginnen. De Champions Trophy komt voor Naomi dus net iets te vroeg.'

Kwalificatie

Na de Champions Trophy sluit een groep van vijf speelsters, waaronder Van As, weer aan. Daartoe behoren ook Sophie Polkamp en Ellen Hoog, die eerder afvielen vanwege blessureleed. Maartje Goderie is bij de Champions Trophy afwezig vanwege studieverplichtingen, maar sluit naar verwachting eveneens weer aan na het toernooi.

Uit de groep van 23 speelsters stelt Caldas zijn selectie voor het EK samen. Het Europees kampioenschap wordt gespeeld van 20 tot en met 28 augustus in het Duitse Mönchengladbach.

Nederland kan zich op het EK kwalificeren voor de Olympische Spelen 2012 in Londen door een plaats bij de eerste twee af te dwingen, tenzij Engeland zich plaatst voor de finale, dan geeft een derde plaats ook recht op deelname.

In het magazine van NUsport staat deze week een uitgebreid interview met bondscoach Max Caldas.