AMSTERDAM - Willem van Hanegem is niet te spreken over de manier waarop Mario Been en Feyenoord afgelopen seizoen met zijn aanbod voor hulp zijn omgegaan. De clublegende blijft erbij dat de Rotterdammers hoger hadden kunnen eindigen in de eredivisie dan de tiende plaats.

"Na die 10-0 tegen PSV bood ik mijn diensten aan, meer was het niet", zegt Van Hanegem in een interview met NUsport. "Vrijblijvend, ik aasde niet op een baantje, wilde gewoon m'n club helpen."

"Na het gesprek met Mario Been begon hij te klagen dat alles op straat lag. Tja, ik heb een column, schreef op dat we een uitsmijter en een broodje kroket hadden gegeten, heel schokkende details inderdaad."

"En ik heb ook weleens geschreven dat Van Beukering geen goede aankoop was en dat Bahia niet zo goed kon verdedigen, volgens mij stond ik daar niet alleen in. Dus waar gaat het over?"

Heel triest

Van Hanegem vindt het jammer dat zijn goedbedoelde gebaar door Been werd ontvangen als een aanval op diens positie.

"Feyenoord zou het gemeenschappelijke belang moeten zijn, maar dat was dus niet zo. Heel triest. Het blijft mijn club, maar als het weer misgaat hoeft Been me niet meer te bellen. Ik ben geen jandoedel. Hij zoekt het maar lekker uit."

Schande

Het zit 'De Kromme' dwars dat er enige gelatenheid ontstond binnen de club over de slechte prestaties. "Die tiende plek was natuurlijk een schande voor dit elftal. Been bleef ook maar zeuren dat er geen geld was en dat het elftal zo jong was. Terwijl hij het jaar ervoor zelf Makaay als oud vuil behandelde."

"Zo slecht waren die gasten niet, daar blijf ik bij. Ze hadden gewoon bij de eerste vijf kunnen eindigen", stelt hij. "Als je dit elftal bij elkaar zou kunnen houden, is Feyenoord over drie jaar kampioen."

In het magazine van NUsport staat een uitgebreid interview met Willem van Hanegem.