AMSTERDAM - PSV wil de miljoenen die het verdiende met de transfer van Balazs Dzsudzsak naar Anzhi Makhachkala onder meer investeren in de aankopen van Kevin Strootman en Dries Mertens.

Strootman, viervoudig international, maakte dit seizoen een stormachtige ontwikkeling door. Hij staat nog tot 2014 onder contract bij FC Utrecht, maar heeft al aangegeven open te staan voor een nieuwe club.

Zaakwaarnemer Chiel Dekker bevestigt tegenover NUsport de interesse van PSV in de 21-jarige linkspoot.

"Maar PSV is niet de enige met interesse. Kevin is erg gewild, niet alleen in het binnenland. Ook buitenlandse clubs tonen belangstelling. Hij heeft natuurlijk een goed seizoen achter de rug."

Dries Mertens

PSV heeft ook op Dries Mertens geboden. De ploeg van Fred Rutten zou tien miljoen euro over hebben voor beide spelers. FC Utrecht heeft dit bod afgewezen, maar daarmee is de deal nog niet van de baan.

"Ik ga er niet omheen draaien; PSV wil ze allebei hebben", zegt technisch directeur Foeke Booy van FC Utrecht tegen Voetbal International. "Wij vinden het bod te laag en hebben PSV voorgesteld om voor één van beiden te gaan. We gaan ons nu allebei beraden."

AS Roma

Eén van de geïnteresseerde buitenlandse clubs is AS Roma. De Italianen hebben zich eveneens gemeld voor Strootman.

FC Twente toonde eerder belangstelling voor Strootman, maar de Tukkers werden afgeschrikt door prijs van 9 miljoen euro die Utrecht voor de middenvelder verlangt.