AMSTERDAM - ADO Den Haag begint zijn Europese avontuur met een treffen met FK Tauras. Dat wees de loting in Nyon voor de tweede voorronde van de Europa League maandag uit.

ADO speelt op 14 en 21 juli tegen de formatie die vorig seizoen vierde werd in Litouwen. De ploeg van trainer John van den Brom speelt eerst uit.

Bij FK Tauras staat de Nederlandse aanvaller Regilio Seedorf, een neefje van Clarence Seedorf, onder contract. Hij vertrok in het afgelopen seizoen tussentijds bij topklasser FC Oss.

''FC Taurus? Dat ligt gewoon in Delft, haha'', grapte de Haagse middenvelder Lex Immers op Twitter, doelend op amateurclub SVVV Taurus.

De winnaar van de tweestrijd plaatst zich voor de derde voorronde, waarin deelname aan een play-off om plaatsing voor de groepsfase van het hoofdtoernooi kan worden afgedwongen.

De ploeg uit de hofstad plaatste zich voor de voorrondes van het Europese toernooi door de play-offs van de eredivisie te winnen.

Martin Jol

Trainer Martin Jol stroomt met Fulham al in de eerste kwalificatieronde in. De Engelsen werden daarin gekoppeld aan NSI Runavik uit de Faroer.

Fulham, afgevaardigd omdat het de fair play-prijs won in de Premier League, speelt op 30 juni en 7 juli.

Champions League

In Nyon werd maandag eveneens geloot voor de eerste twee voorrondes van de Champions League. Trainer Robert Maaskant neemt het in de tweede voorronde met Wisla Krakow op tegen Skonto Riga.

Maaskant werd afgelopen seizoen kampioen van Polen met Wisla, waar Stan Valckx technisch directeur is. Ook Michael Lamey en Kew Jaliens spelen bij Wisla, dat op 12 of 13 juli eerst een uitduel speelt in Letland.

FC Twente

Namens Nederland mag FC Twente aan de voorrondes voor het miljoenenbal deelnemen. De Tukkers beginnen in de derde kwalificatieronde, waarvoor de loting nog moet plaatsvinden.

Ajax wordt als landskampioen direct tot het hoofdtoernooi toegelaten.